sketch-1534789117972_1

DIABETES

Daripada carta di atas, lebih kurang 15% orang yang merokok mempunyai gejala penyakit kencing manis. Di ikuti pula hamper 40% golongan mereka yang kurang aktif dalam hidupan sehariannya mengidap penyakit kencing manis.

Seterusnya sebanyak 50% golongan yang obesity telah mengidap gejala penyakit yang merbahaya ini dan yang kemudiannya diikuti oleh golongan mereka yang mempunyai kadar kolestrol yang tinggi dalam darah sebanyak 55%. Bancian yang dibuat kepada golongan yang mempunyai masalah tekanan hidup pula menunujukkan lebih dari 60% daripada mereka telah mengidap gejala penyakit kencing manis.

Akhir sekali, kita dapati lebih daripada 80% mereka yang mengidap masalah lebih berat badan mempunyai gejala penyakit kencing manis (Diabetes).

obesity-copy

Daripada keseluruhan bancian, kita dapati bahawa golongan obesity adalah merupakan golongan yang paling mudah akan mendapat simtom penyakit kencing manis. Kita boleh takrifkan daripada 10 orang yang mengidap obesity, hanya 2 orang sahaja yang tidak menunjukkan gejala penyakit kencing manis manakala 8 orang yang lain mempunyai symptom penyakit kencing manis.

Saya tidak mahu memfokuskan terhadap 8 orang yang mempunyai gejala kencing manis, malah saya kagum dengan 2 orang yang mengidap obesity tidak mempunyai apa-apa tanda mengidap kencing manis. Apa yang 2 orang itu lalui sehinggakan masalah kegemukan berlebihan tidak mengganggu kadar gula yang bersesuaian dalam badan mereka?

Adakah kerana tabiat makanannya atau aktiviti harian mereka yang membuatkan mereka boleh mengawal kadar gula dalam darah mereka.?

Akhirnya, pada tahun 2013, seorang penyelidik telah mendapati jawapannya:

Penyelesaiannya hanyalah “di rumah” sahaja untuk secara semulajadi dan selamat mengurangkan gejala Kencing Manis (Diabetes) Tahap 2 anda secara kekal. Penyelesaian ini dibuktikan dengan pengakuan seorang bekas pengidap penyakit Kencing Manis Tahap 2 yang hampir dipotong kakinya, En David! Untuk mendengar cerita dan bagaimana beribu-ribu orang lain melakukan perkara yang sama dengan dapat mengurangkan gejala penyakit kencing manis ini dan seterunya berhenti daripada mengambil ubat-ubatan penyakit ini, dapatkan ceritanya dalam eBook “Diabetes Destroyer”

clickhere

“Penyelesaian Di Rumah Untuk Mengurangkan Simptom Penyakit Kencing Manis”.

Penyelesaian Masalah Kesihatan Dengan Lebih Cepat & Jimat
dengan meningkatkan kekuatan

SISTEM IMUN…!!!

 

Dapatkan Di Sini :

12-21

Hubungi Saya Di Sini :

facebook-100-x-100         twitter-2-100-x-100        Whatsapp - 300 x 300   

Facebook: www.facebook.com/ainudin.b.mohamad
E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com
Phone:  011-20722639

Baca Tentang Ini Juga:

KENCING MANIS

DARAH TINGGI & JANTUNG

SAKIT SENDI

DIALISIS

KOLESTEROL

SAKIT GINJAL

IMMUNE BOOSTER

ANGIN AHMAR/STROKE

BATU KARANG

SEMPUT

SAKIT KEPALA / MIGRAINE

KEGEMUKAN

KERADANGAN

PH_HomepageBannerAmazingDeals_FB_1200x628

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s