sketch-1534789117972_1

Selama ini kita kerap mendengar pesakit kencing manis merintih bahawa doktor telah menasihatkan mereka supaya kurangkan makanan yang manis-manis, kena elakkan daripada makan makanan yang berkarbohidrat tinggi seperti nasi.

Ramai di antara mereka yang mengikut arahan tersebut dengan bersungguh-sungguh. Tetapi sedar atau tidak kita lihat keadaan badan pesakit tersebut tidak menunjukkan perubahan yang bertambah baik. Malah, kita dapat lihat bahawa badan pesakit akan menjadi semakin kurus dan tidak bermaya baik dari segi fizikal atau pun mentally.

Fungsi organ-organ seperti buah pinggang dan mata menjadi semakin merosot. Apabila keadaan pesakit menjadi semakin teruk apabila emosi pesakit terganggu dan mula bertukar menjadi tidak keruan dan kerap bersedih. Pada tahap ini, “Sistem Imun” pesakit sudah berada dalam tahap kritikal. Perubahan emosi pesakit adalah tanda-tanda dia sudah berputus asa dan keadaan ini merupakan cabaran yang paling getir bagi ahli keluarga pesakit.

Kita tidak boleh salahkan doktor anda atas kegagalan mereka untuk membasmikan masalah kencing manis. Ia adalah kerana mereka berada di dalam satu sistem perubatan yang dipengaruhi oleh syarikat-syarikat pembuat ubat-ubatan konvensional dari negara barat. Syarikat-syarikat inilah yang menaja kebanyakan kajian sains perubatan dan penciptaan ubat baru di institusi-institusi pendidikan perubatan. Sedangkan permasalahan yang sebenarnya adalah berkenaan “Sistem Imun” pesakit.

winners4life-7-728

Doktor-doktor yang selalu kita jumpa sekarang adalah Pakar dalam Bidang Perubatan, graduan-graduan dari institusi-institusi perubatan yang disokong oleh syarikat-syarikat perubatan korporat besar secara tidak langsungnya. Oleh itu, ia sudah menjadi satu kemestian atau kewajiban bagi mereka untuk menggunakan bermacam-macam ubat-ubatan dalam bidang mereka. Sekiranya tiada ubat yang terjual, tiada keuntungan yang dapat diperolehi dan runtuhlah seluruh sistem perubatan moden..!!

insulin-dependent-800-x-500-copy

Sejak dibangku sekolah lagi, kita sudah disuap dengan satu tanggapan bahawa kita mesti berjumpa doktor dan mengambil ubat sekiranya kita jatuh sakit. Anggapan seperti ini mempunyai kesan yang begitu ketara sehingga ia turut menjadi satu kemestian bagi semua orang apabila jatuh sakit untuk berjumpa dengan doktor.

Situasi ‘kebiasaan’ doktor pada hakikatnya menggunakan ubat-ubatan bertemu dengan ‘kebiasaan’ kita untuk jumpa doctor apabila jatuh sakit membuatkan terhasilnya satu industri perubatan yang sangat menguntungkan, khususnya kepada syarikat-syarikat perubatan dari negara barat.

“Lebih Awal Pesakit Mengambil Tindakan, Semakin Cepat Dia Berpeluang Untuk Sembuh dengan makan makanan yang berkhasiat”.

“Menangguhkan Sampai Menjadi Kronik, Adalah Sesuatu Yang Agak Terlambat Sekiranya Tidak Mempunyai Kewangan Yang Kukuh…”

 

BAGAIMANA PULA BADAN MENGIMBANGKAN KADAR GULA..??

Sebahagian kecil (1-2 peratus) pankreas terdiri daripada lain-lain jenis sel yang dikenali sebagai Langerhans. Sel-sel ini duduk dalam kumpulan kecil, seperti pulau-pulau kecil, bertaburan di seluruh tisu pankreas. Langerhans mengandungi sel-sel alfa yang merembeskan sel glucagon dan beta yang merembeskan insulin.

Insulin dan glucagon adalah hormon yang berfungsi untuk mengawal selia tahap gula (glukosa) dalam badan untuk memastikan ia dalam julat yang sihat. Tidak seperti sel-sel acinar, Langerhans tidak mempunyai saluran dan merembeskan insulin dan glucagon terus ke dalam aliran darah.
Bergantung kepada apa yang anda makan, berapa banyak anda melakukan pergerakan otot anda dan bagaimana tahap keaktifan sel-sel badan anda berada akan membuatkan jumlah glukosa dalam aliran darah dan sel-sel anda berubah-ubah. 2 hormon mempunyai tugas menjaga kawalan ketat jumlah glukosa dalam darah anda supaya ia tidak naik atau turun di luar had kesihatan.

Dapatkan makanan tambahan berkhasiat untuk meningkatkan Sistem Imun anda…!!


learn-more-1

KESAN LEMAK BADAN TERHADAP FUNGSI BADAN.

Peratusan lemak badan adalah ukuran tahap kecergasan. Lemak adalah salah satu daripada tiga makronutrien utama, bersama-sama dengan karbohidrat dan protein. Lemak dan lipid diuraikan dalam badan melalui enzim yang dipanggil lipase yang dihasilkan dalam pankreas untuk ditukar menjadi tenaga apabila diperlukan oleh sel-sel badan. Lemak memainkan peranan penting dalam mengekalkan kulit yang sihat dan rambut, penebat organ-organ badan terhadap kejutan, mengekalkan suhu badan dan menggalakkan fungsi sel yang sihat.

obesity-copy

Lemak juga merupakan sumber asid lemak perlu, satu keperluan pemakanan yang penting. Lemak menyediakan tenaga yang diperlukan oleh badan. Vitamin A, D, E, dan K (tinggi antioksida) adalah larut lemak, bermakna mereka hanya boleh dicerna, diserap dan diangkut bersama-sama dengan lemak. Dalam perbincangan pada kali ini, ingin dinyatakan tentang 2 jenis lemak yang sering dikaitkan dengan kesihatan badan iaitu Lemak Luaran (Subcutaneous Fat) dan Lemak Dalaman (Visceral Fat).

Lemak Luaran terdapat di lapisan bawah kulit dan bertindak sebagai penebat dan juga sumber tenaga kepada sel-sel di bahagian luaran. Lemak Dalaman merupakan lapisan lemak yang terbentuk disekitar organ dalaman terutamanya di bahagian abdomen. Kadar lemak dalaman yang berlebihan dan pergerakan otot badan yang kurang boleh menyebabkan gangguan kepada organ dalaman untuk berfungsi dengan baik.

Jadi, lemak yang berada di sekitar pankreas akan mengganggu fungsi pankreas untuk menghasilkan hormon. Pankreas memerlukan pergerakan otot badan bagi merembeskan hormon. Sekiranya pankreas diletakkan dalam satu situasi yang amat selesa dikelilingi oleh lapisan lemak yang bertindak sebagai penyerap hentakan, kurang hormon yang boleh dirembeskan olehnya. Boleh jadi ia tidak akan merembeskan langsung hormon yang diperlukan oleh badan sekiranya laluan keluar hormon yang dirembeskan telah dihalang oleh lapisan lemak yang padat.

“LEMAK AMAT BAGUS UNTUK BADAN DALAM FUNGSI YANG BERBAGAI-BAGAI TETAPI SEKIRANYA IA TERKUMPUL DI KAWASAN YANG AMAT MERBAHAYA DALAM BADAN, IA BOLEH MENYEBABKAN PENDERITAAN YANG BERPANJANGAN…”.

Inilah Supplement penyakit 3 SERANGKAI NO 1 anda…!!!

======================
IMMUNE BOOSTER…!!!
======================

Dapatkan DOKTOR PERIBADI anda..!!!
==> LEBIH 1,000,000 botol telah TERJUAL.
==> LEBIH 15 tahun di PASARAN.
==> TELAH TERBUKTI membantu ramai pesakit KENCING MANIS & DARAH TINGGI.
==> TERBUKTI BERKESAN.
==> TIADA LAGI masalah KENCING MANIS & DARAH TINGGI.
==> TIADA LAGI suntikan Insulin (dengan nasihat doktor).
==> MENINGKATKAN kekuatan DAYA TAHAN PENYAKIT sebanyak hampir 3 KALI GANDA.
==> 10 KALI lebih kuat dari Belalai Gajah & Gam Arab (LEBIH MURAH…!!!).
==> MENGENAL, BERTINDAK & MENGINGATI terhadap ancaman 100,000 virus terkini, bakteria dan sel kanser.
==> TERBUKTI lebih bagus daripada suntikan vaksin.
==> SIJIL KKM dan HALAL IFANCA Antarabangsa.
==> TIADA DIJUAL di Farmasi atau mana2 Kedai Ubat.

learn-more-1

PM atau Email kami untuk mendapatkan harga TERLAJAK DISKAUN.

Hantar mesej anda ke:

www.facebook.com/ainudin.b.mohamad

 


DAPATKAN SEKARANG….!!!!

12-21

 

Hubungi Saya Di Sini :

facebook-100-x-100       twitter-2-100-x-100       Whatsapp - 300 x 300   

Facebook: https://www.facebook.com/ainudin.b.mohamad
E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com
Website: easylivingbiz.com
Phone:  011-20722639

Baca Tentang Ini Juga:

KENCING MANIS

DARAH TINGGI & JANTUNG

SAKIT SENDI

DIALISIS

KOLESTEROL

SAKIT GINJAL

IMMUNE BOOSTER

ANGIN AHMAR/STROKE

BATU KARANG

SEMPUT

SAKIT KEPALA / MIGRAINE

KEGEMUKAN

KERADANGAN

sketch-1534788529473_1

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s