sketch-1534789117972_1

Ginjal atau buah pinggang merupakan organ daripada sistem perkumuhan. Fungsinya adalah untuk membuang sisa kumuh dan mengeluarkannya dalam bentuk urin (air kencing). Apabila ginjal gagal berfungsi untuk membuang sisa kumuh, bahan-bahan kumuh akan menjadi toksin yang merbahaya sehinggakan boleh menyebabkan kematian.

ginjal-kanan

Kegagalan fungsi Ginjal boleh dikategorikan kepada 5 peringkat (Tahap 1 hingga Tahap 5). Ia diukur dari jumlah Kritanin dan Urea Nitrogen yang terkandung dalam darah. Lebih banyak Kritanin dan Urea Nitrogen menunjukkan bahawa ginjal telah hilang keupayaan untuk membuang sisa kumuh dari dalam darah atau terdapatnya Penyakit Ginjal seperti pembentukan Batu Ginjal. Pesakit Ginjal akan disarankan untuk melakukan Rawatan Dialisis apabila sudah berada pada Tahap 5. Ini disebabkan kadar Urea Nitrogen yang semakin meningkat akan memberikan kesan keradangan yang amat kuat sehingga boleh menyebabkan kematian. Oleh itu dengan rawatan Dialisis dapat menurunkan kadar Kritinin dan Urea Nitrogen dalam darah dan ia BUKAN rawatan untuk pemulihan ginjal.

Salah satu rawatan untuk memulihkan ginjal yang rosak adalah Rawatan Pemindahan Ginjal (Kidney Transplant) dan rawatan ini memerlukan kos pembedahan yang tinggi disamping kos untuk mendapatkan Ginjal itu sendiri.

Pesakit Ginjal akan disarankan untuk melakukan Rawatan Dialisis apabila sudah berada pada Tahap 5. Ini disebabkan kadar Urea Nitrogen yang semakin meningkat akan memberikan kesan keradangan yang amat kuat sehingga boleh menyebabkan kematian. Oleh itu dengan rawatan Dialisis dapat menurunkan kadar Kritinin dan Urea Nitrogen dalam darah dan ia BUKAN rawatan untuk pemulihan ginjal.

Salah satu rawatan untuk memulihkan ginjal yang rosak adalah Rawatan Pemindahan Ginjal (Kidney Transplant) dan rawatan ini memerlukan kos pembedahan yang tinggi disamping kos untuk mendapatkan Ginjal itu sendiri.

dialysis

Kadar Kritinin dipengaruhi oleh banyak factor seperti usia, jantina, pemakanan harian, bentuk fizikal otot badan, ubat-ubatan yang diambil dan penyakit kronik yang lain seperti Kencing Manis, Penyakit Ginjal, Hipertiroidisme dan Hipotiroidisme. Jumlah Kritinin yang normal dalam darah adalah sekitar 0.75 – 1.3mg/dL untuk lelaki dewasa dan 0.6 – 1.1mg/dL untuk wanita dewasa.

Hipertiroidisme dan Hipotiroidisme. Jumlah Kritinin yang normal dalam darah adalah sekitar 0.75 – 1.3mg/dL untuk lelaki dewasa dan 0.6 – 1.1mg/dL untuk wanita dewasa.

 

Meningkatkan Fungsi Ginjal dengan “Immune Booster”.

Penerangan:
Ia dirumus untuk menyokong fungsi keseluruhan sistem urinary untuk kedua-dua lelaki dan wanita. bahan-bahan yang disasarkan seperti Cranberry, Blueberry, Daun Dandelion dan Beri Jintan Saru memberikan sokongan yang anda perlukan untuk fungsi pundi kencing yang sihat. Ia membantu mengekalkan keseimbangan cecair yang sihat, dan menyokong tindak balas imun, dengan Immune Booster.

Ciri-ciri:

  • Ciri bahan-bahan yang disasarkan bagi menyokong fungsi urinari secara menyeluruh termasuk Cranberry, Blueberry, Daun Dandelion, dan Beri Jintan Saru.
  • Termasuk kekuatan revolusi Immune Booster dan menggalakkan fungsi sistem urinari yang sihat.
  • Memastikan pembuatan yang eksklusif dengan paten Amerika Syarikat 6.468.534 (proses pengekstrakan untuk Immune Booster dari sumber telur) untuk melindungi hak cipta.
  • Sijil Halal IFANCA.

Dapatkan di Sini :

12-21

 

statistik

Hubungi Saya Di:

facebook-100-x-100       twitter-2-100-x-100       Whatsapp - 300 x 300   

Facebook: www.facebook.com/ainudin.b.mohamad
E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com
Website: easylivingbiz.com
Phone:  011-20722639

Baca Tentang Ini Juga:

KENCING MANIS

DARAH TINGGI & JANTUNG

SAKIT SENDI

GINJAL

KOLESTEROL

GOUT

IMMUNE BOOSTER

ANGIN AHMAR/STROK

BATU KARANG

SEMPUT

SAKIT KEPALA / MIGRAINE

KEGEMUKAN

KERADANGAN

sketch-1534788529473_1

Advertisements

8 thoughts on “Dalam Situasi Bagaimana Seseorang Itu Perlu Menjalani Dialisis..?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s