sketch-1534789117972_1

ADAKAH ANDA MENGALAMI SITUASI BERIKUT…!!!

kidney-failure
1. Terlampau kerap kencing.

 • Berapa kerapkah anda ke tandas untuk membuang air kencing..? Adakah sama kekerapan di tahun-tahun yang lepas.? Apabila keadaan ini terjadi, buat pemerhatian yang lebih terperinci tentang keadaan fizikal air kencing itu dari factor warna dan sifatnya. Adakah bercampur dengan darah (selalunya hanya boleh dilihat di bawah mikroskop) atau bahan-bahan lain yang tidak pernah anda alami selama ini. Keadaan buih pada air kencing yang banyak.

2. Rasa penat yang terlampau (kelesuan/mengantuk).

 • Rasa penat berpunca dari sel-sel badan tidak dapat zat-zat dan oksigen yang mencukupi. Ia terjadi apabila darah tidak dapat menjalankan fungsi dengan baik untuk mengangkut zat-zat dan oksigen pada kadar normal. Kemerosotan fungsi darah boleh berpunca dari kandungan bahan-bahan toksin atau bahan-bahan yang tidak dapat dikumuhkan dengan baik oleh organ metabolik menjadi semakin tinggi dalam darah. Fungsi otak akan merosot membuatkan ketajaman minda semakin merosot.

3. Organ pada tubuh mula membengkak.

 • Perhatikan pada jari jemari atau bahagian-bahagian badan yang lain sekiranya terdapat pembengkakan yang tidak normal. Perhatikan sama ada ia merupakan bengkak yang disebabkan oleh bendalir yang terkumpul terutama pada bahagian muka, pergelangan kaki dan tangan.

4. Kulit terasa gatal-gatal dan berpanjangan.

 • Kegatalan pada permukaan kulit walaupun tidak digigit oleh serangga. Kandungan bahan sisa kumuh sel-sel badan yang tinggi dalam darah akan menjadi toksin sekiranya tidak dapat dikeluarkan dari badan dalam tempoh yang lama dan akan menyebabkan kerosakan pada sel-sel yang berdekatan dan menyebabkan kegatalan.

5. Rasa yang tidak selesa pada mulut.

 • Rasa seperti logam (bahan kumuh) dalam mulut menandakan kadar toksin dalam darah berada di tahap yang kritikal. Kadang-kadang nafas akan berbau ammonia (produk urine) yang menghilangkan selera untuk makan daging. Ia akan membawa kepada masalah kesihatan yang lain seperti penurunan berat badan yang mendadak.

6. Mula merasa mual, loya dan kadang-kadang muntah.

 • Pada tahap ini, kadar toksin yang tinggi sudah mengganggu fungsi sistem endokrin dan menyebabkan pengeluaran hormon yang tidak teratur. Gangguan yang ketara terutamanya dalam pengeluaran enzim yang bercampur dengan toksin dalam sistem pencernaan menyebabkan keradangan yang serius dalam perut dan menyebabkan rasa loya dan muntah. Keadaan ini menyebabkan selera makan berkurangan dan berat badan akan menurun.

7. Rasa sejuk sepanjang masa.

 • Keadaan di mana kemerosotan yang tinggi berlaku pada sistem metabolik. Lemak tidak dapat dicernakan dengan baik dan lemak dalaman juga tidak dapat ditukar menjadi tenaga apabila kadar pengeluaran dan fungsi hormon terganggu. Keadaan tidak selesa menyebabkan susah untuk tidur.

8. Rasa sesak dan sukar untuk bernafas.

 • Pengumpulan bendalir yang tidak dapat dikumuhkan akan terkumpul dalam paru-paru menyebabkan sesak nafas. Pengumpulan bendalir di sekitar organ jantung pula akan menyebabkan rasa sakit di dada.

9. Sakit di bahagian otot di sebelah belakang badan.

 • Kadar toksin yang tinggi menyebabkan darah bertambah asid dan boleh menyebabkan kerap berlaku sakit otot dan kekejangan terutama pada bahagian otot yang berdekatan dengan pinggang.

10. Pening kepala berpanjangan.

 • Kekurangan fungsi darah merah disebabkan lebihan bahan kumuh akan mengurangkan keupayaan darah mengangkut oksigen dan lama kelamaan jumlah darah merah akan berkurangan menyebabkan anemia.

ADAKAH ANDA MENGALAMI SIMPTOM-SIMPTOM TERSEBUT…!!!

Dapatkan bahan-bahan berkhasiat untuk pengaliran bendalir yang sihat.

Dirumus untuk menyokong fungsi keseluruhan sistem urinary untuk kedua-dua lelaki dan wanita. bahan-bahan yang disasarkan seperti Cranberry, Blueberry, Daun Dandelion dan Beri Jintan Saru memberikan sokongan yang anda perlukan untuk fungsi pundi kencing yang sihat. Ia membantu mengekalkan keseimbangan cecair yang sihat, dan menyokong tindak balas imun.

Ciri-ciri:

 • Ciri bahan-bahan yang disasarkan bagi menyokong fungsi urinari secara menyeluruh termasuk Cranberry, Blueberry, Daun Dandelion, dan Beri Jintan Saru.
 • Termasuk kekuatan revolusi Immune Booster dan menggalakkan fungsi sistem urinari yang sihat.

Dapatkan makanan tambahan yang dapat meningkatkan kesihatan “Pesakit Ginjal”

12-21

Hubungi Saya Di:

facebook-100-x-100       twitter-2-100-x-100      Whatsapp - 300 x 300   

Facebook: www.facebook.com/ainudin.b.mohamad
E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com
Website: easylivingbiz.com
Phone:  011-20722639

Baca Tentang Ini Juga:

KENCING MANIS

DARAH TINGGI & JANTUNG

SAKIT SENDI

DIALISIS

KOLESTEROL

GOUT

IMMUNE BOOSTER

ANGIN AHMAR/STROKE

BATU KARANG

SEMPUT

SAKIT KEPALA / MIGRAINE

KEGEMUKAN

KERADANGAN

PH_HomepageBannerAmazingDeals_FB_1200x628

Advertisements

8 thoughts on “Tanda-Tanda Kegagalan Fungsi Buah Pinggang/Ginjal.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s